اتاق عمل بیمارستان نگاه

واکنش جانشین وزیر بهداشت به نابینا شدن ۹ بیمار: در همه جای دنیا رخ می‌دهد

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۲

در ادامه واکنش‌ها به خبر نابینا شدن ۹ بیمار پس از عمل جراحی آب مروارید در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه تهران، علی جعفریان، جانشین وزیر بهداشت، این رویداد را «اتفاق ناگوار» نامید و گفت چنین اتفاقاتی «اجتناب‌ناپذیر» است و «در همه جای دنیا رخ می‌دهد».

جعفریان دوم دی‌ماه در خصوص دلیل نابینا شدن این افراد افزود: «گویا آنچه باید استریل می‌بوده، استریل نبوده اما عمدی در کار نبوده است.»

محمد رییس‌زاده، رییس سازمان نظام پزشکی، نیز در بیانیه‌ای از ۹ بیمار نابینا شده در بیمارستان نگاه تهران عذرخواهی کرد و خبر داد کمیته‌ای برای بررسی ابعاد دقیق این رخداد تشکیل شده است.

رییس‌زاده با بیان اینکه جراحی همچون «رانندگی» است، اضافه کرد: «اگر اتوبوسی با وجود همه تمهیدات چپ کند و افراد فوت شوند، هر چند حادثه تاسف‌باری رخ داده اما روالی شناخته‌شده است.»

او با طرح این این ادعا که انتقال عفونت از تجهیزاتی رخ داده که جزو فیلد جراحی نبوده است، تاکید کرد: «عفونت بیمارستانی در همه دنیا رخ می‌دهد و عفونت بیمارستانی در این مرکز از میانگین کشوری کمتر است.»

این واکنش‌ها یک روز پس از آن صورت گرفت که ایران‌اینترنشنال در گزارشی نوشت با وجود انتشار گزارش‌ها درباره نابینا شدن ۹ بیمار در یک روز، وزارت بهداشت دولت مسعود پزشکیان و مسئولان بیمارستان تاکنون هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداده‌اند.

بر اساس این گزارش، مدیریت بیمارستان «به دلیل به خطر افتادن منافع سهام‌داران و سرمایه‌داران این کلینیک»،‌ پزشکان معترض به این موضوع را مورد بازخواست قرار داده است.

تعلیق دو کادر اتاق عمل و مسئول فنی بیمارستان نگاه

معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام کرد دو نفر از کادر اتاق عمل و مسئول فنی بیمارستان نگاه تعلیق شدند و ابعاد قضایی این موضوع در دادسرای جرایم پزشکی در حال پیگیری است.

در اطلاعیه وزارت بهداشت همچنین آمده وقوع عارضه عفونت چشمی (اندوفتالمیت) پس از عمل جراحی در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه در ۱۷ مهرماه، به از دست رفتن دید یک چشم در ۹ نفر بیمار منجر شد.

علی نیلی، رییس بیمارستان نگاه، نیز با تاکید بر اینکه «فقط یک چشم ۹ بیمار این بیمارستان نابینا شده نه هر دو چشم»، گفت آنان بیماران پنج پزشک مختلف بودند. به گفته او، کوچک‌ترین بیمار آسیب‌دیده ۵۵ سال و بزرگ‌ترینشان ۸۴ سال سن دارند.

نیلی خبر داد پس از این حادثه دو کمک‌جراح تحت بازجویی قرار گرفتند و تلفن‌های همراهشان تا تعیین تکلیف قضایی ضبط شد اما کسی در رابطه با این رویداد، بازداشت نشده است.

او افزود در ۱۰ سال گذشته در این بیمارستان، ۱۳ هزار و ۲۲۶ عمل انجام شده و تنها برای ۹ نفر مشکل‌ به وجود آمده است.

مدیر بیمارستان نگاه همچنین از قوت گرفتن احتمال عمدی بودن آلودگی اتاق عمل پس از بررسی دوربین‌ها خبر داد و گفت در این زمینه پرونده قضایی تشکیل شده است.

عامل عفونت در بیمارستان نگاه چه بود؟

سایت خبری تابناک ۲۸ آذر در گزارشی نوشت علت عفونت چشم این بیماران، آلودگی به باکتری «سودوموناس آئروژینوزا» بوده و همه آن‌ها تحت تاثیر اتفاقات و شرایط حاکم بر اتاق عمل، با مشکلات جدی روبه‌رو شده‌اند و بینایی‌‌شان از بین رفته است.

سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری هوازی و متحرک است که در محیط‌های مرطوب مانند خاک، آب و گیاهان یافت می‌شود و می‌تواند در شرایط خاص، به‌ویژه در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، عفونت‌های جدی ایجاد کند.

این نوع باکتری می‌تواند از طریق تجهیزات جراحی آلوده یا محیط‌های بیمارستانی به چشم منتقل شود و عفونت‌های جدی، مانند اندوفتالمیت (عفونت داخلی چشم)، به وجود آورد.

روزنامه ایران به نقل از یک متخصص چشم نوشت ممکن است ماده استریل‌کننده فضای اتاق عمل و وسایل جراحی تاریخ گذشته بوده یا به‌درستی عمل نکرده و به همین دلیل، باکتری وارد چشم بیماران شده است.

اطلاعات موجود در سایت بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه نشان می‌دهد این مرکز درمانی در سال ۱۳۹۰ تاسیس شده و در خیابان گل‌نبی در سه‌راه ضرابخانه تهران قرار دارد.

مرتضی انتظاری، علی نیلی، یوسف بخشی‌زاده، محمدحافظ نوروزی‌زاده، فرید کریمیان، احمدعلی فردوسی و محمد شیرخانلو، اعضای هیات مدیره و حسین‌علی جلوه مقدم، امید صالح‌پور و احمدرضا کرمی، بازرس‌های این بیمارستان هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴

شنیداری

پادکست‌ها