
ترامپ: عجلهای برای گفتوگو با حکومت ایران ندارم
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، با اشاره به اینکه حکومت ایران تمایل به گفتوگو دارد گفت: «عجلهای برای گفتوگو با ایران ندارم.»
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، با اشاره به اینکه حکومت ایران تمایل به گفتوگو دارد گفت: «عجلهای برای گفتوگو با ایران ندارم.»
با تشدید تنش و درگیری نظامی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه، حکومت ایران این شرایط را «نقطه عطف» خواند و نهادهای امنیتی اعلام کردند به سرعت مقابله با «نفوذ اطلاعاتی دشمن» را آغاز کردهاند. با این اقدامات، فضای امنیتی کشور وارد وضعیت تازهای شده است.
از بامداد ۲۴ تیر تاکنون گزارشهایی از آتشسوزی گسترده در دستکم سه شهر تهران، تبریز و مشهد منتشر شده است. وقوع این آتشسوزیها همزمان با انفجارهایی که مقامات جمهوری اسلامی دلیلشان را «نشت یا ترکیدگی لوله گاز» اعلام میکنند، تردید شهروندان را در پی داشته است.
بیش از ۱۳۰۰ پروفایل جعلی در شبکه اجتماعی ایکس که بهعنوان کاربران بریتانیایی از جدایی اسکاتلند حمایت میکردند، پس از ۱۶ روز خاموشی حین جنگ ۱۲ روزه ایران و اسراییل به شبکههای اجتماعی بازگشتند و کارزاری هماهنگ در حمایت از جمهوری اسلامی و تمسخر رهبران غربی به راه انداختند.
یک تبعه دانمارکی افغانستانیتبار که به ظن جاسوسی برای جمهوری اسلامی در دانمارک بازداشت شده بود، به مقامات آلمانی تحویل داده شد. هدف فعالیتهای او، جمعآوری اطلاعات درباره اماکن و افراد مرتبط با جامعه یهودیان در شهر برلین بوده است.
نخستوزیر اسرائیل گفت که موضوع حمله به جمهوری اسلامی را طی ۴۰ سال گذشته شخصا هدایت کرده است. او با این حال گفت که تصمیم نهایی برای حمله اخیر به مواضع حکومت ایران، عملا شش ماه قبل از آن گرفته شد.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، با اشاره به ملاقاتش با خلبانان آمریکایی که در حمله به تاسیسات هستهای ایران شرکت داشتند، گفت خلبانان گفتند هیچ رییسجمهوری جرات انجام این حمله را نداشت. همزمان وزیر امور خارجه اسرائیل به یک پست وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی واکنش نشان داد.
نشریه اکونومیست در تحلیلی، با اشاره به دور ماندن حکومت عراق از وارد شدن به جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل، و ارائه شواهدی درباره کاهش نفوذ و اعتبار جمهوری اسلامی در میان جوانان عراقی، نتیجه گرفته است که تسلط حکومت ایران بر عراق رو به زوال است.
بیانیه میرحسین موسوی، از رهبران محصور «جنبش سبز»، درباره جنگ ۱۲ روزه واکنشهای گستردهای میان چهرههای سیاسی درون نظام و رسانههای حکومتی برانگیخته است. در یک نمونه، روزنامه کیهان -زیر نظر نماینده علی خامنهای- پیشنهاد او برای رفراندوم را «دیکته آمریکا و اسرائیل» خواند.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران در گزارشی اعلام کرد علت رسیدن آلودگی هوای چند شهر به سطح هشدار، انتشار هزاران تُن گاز گلخانهای و آلاینده در هوا به دلیل حملات اسرائیل بوده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در گفتوگویی اختصاصی با شبکه فاکسنیوز با اشاره به اینکه جمهوریاسلامی باید از بین برود، هشدار داد این حکومت نهتنها در مسیر دستیابی به بمب اتمی حرکت میکند، بلکه در صورت دستیابی به این سلاح، از آن برای نابودی اسرائیل استفاده خواهد کرد.
اورشلیم پست در گزارشی اختصاصی به نقل از یک فرمانده ارتش اسرائیل فاش کرد که نیروهای ارتش این کشور در ماه ژوئن طی عملیاتی بیسابقه، تا عمق ۱۰ کیلومتر خاک سوریه نفوذ کردند تا شماری از نیروهای سپاه قدس را که به این کشور اعزام شده بودند، بازداشت کنند.
به گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، یک اف۱۵ نیروی هوایی این کشور که در جریان حملات ماه گذشته به ایران در حال پرواز بر فراز آسمان تهران بود، با نقصی جدی در سیستم سوخترسانی مواجه شد که میتوانست منجر به فرود اضطراری آن در خاک ایران شود.
در ادامه فشارهای امنیتی بر شهروندان پس از جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، اعلام کرد برای یک پلتفرم فعال در فضای مجازی پروندهای قضایی در دادسرای امنیت تهران تشکیل شده است.
تحلیلگران موسسه علوم و امنیت بینالمللی با استناد به تصاویر ماهوارهای جدید اعلام کردند جمهوری اسلامی هنوز اقدامی برای بازیابی یا حفاری در ورودیهای تونلهای اصلی مجتمع هستهای اصفهان انجام نداده؛ مکانی که طبق برخی گمانهزنیها، محل نگهداری از ذخایر اورانیوم غنیشده ایران است.
اصغر جهانگیر از تفهیم اتهام «جاسوسی» به برخی شهروندان بازداشتشده پس از جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل خبر داد و گفت پروندههای آنها در حال رسیدگی است. اتهاماتی از جمله «جاسوسی» طبق قوانین جمهوری اسلامی میتواند مجازات اعدام در پی داشته باشد.
در حالی که بیبیسی به نقل از منابع فلسطینی خود هشدار داده است احتمال دارد مذاکرات قطر برای توافق آتشبس ۶۰ روزه میان اسرائیل و حماس به نتیجه نرسد، منابع دیگری میگویند این توافق میتواند در دسترس باشد.
در حالی که ایران هنوز با پیامدهای حملات اخیر آمریکا و اسرائیل مواجه است، والاستریت ژورنال نوشت ترامپ در دیدار با نتانیاهو گفته ترجیح میدهد از راهکار دیپلماتیک برای مهار برنامه هستهای ایران استفاده شود، اما در صورت تلاش تهران برای ساخت بمب، با حملات اسرائیل مخالفتی نخواهد داشت.
در پی حملات گسترده اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران در عملیات «طلوع شیران»، نشریه فارن پالیسی در تحلیلی نوشت که این حمله، نه تنها ضربهای سخت به برنامه هستهای جمهوری اسلامی وارد کرده، بلکه فرصتی تاریخی برای بازسازی نظم منطقهای در خاورمیانه پیش روی آمریکا و اسرائیل گشوده است.
با فروکشکردن آتش بمبارانها در ایران، توجه تحلیلگران و ناظران امنیتی بینالمللی به کره شمالی معطوف شده؛ کشوری که در دهههای گذشته نقش کلیدی در توسعه برنامه موشکی و هستهای ایران ایفا کرده است.
با گذشت بیش از دو هفته از پایان نخستین دور درگیری گسترده مستقیم میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، تهران همچنان در وضعیت آمادهباش بهسر میبرد و بنابر گزارش روزنامه هاآرتص، بیم آن میرود که اسرائیل بهدنبال ازسرگیری جنگ باشد.
مجله چپگرای نیشن در گزارشی به قلم هیلل شنکر، روزنامهنگار ساکن تلآویو، روایت شخصی او از خسارت موشکهای ایرانی به خانهاش را بازگو کرده و در عین حال هشدار داده است که هیچ راهحلی برای بحران اسرائیل و ایران جز دیپلماسی و تعهد به صلح وجود ندارد.